tuin

Buitenspelen in eigen tuin

tuin blog

houten_speelhuisOp Facebook lees je steeds vaker van die berichten: “vroeger hadden kinderen geen iPads en iPhones, toen hadden we maar 1 ding nodig: de buitenlucht”, en natuurlijk vinden mensen dit leuk. Want buitenspelen is iets wat gezond is voor kinderen en we zien dat kinderen steeds vaker binnen zitten. We zijn bang dat kinderen zich niet sociaal gedragen en zich niet goed ontwikkelen door alleen onzinnige spelletjes te spelen op hun iPads en iPhones. Maar ik zie ook veel kinderen over straat zwerven die duidelijk door hun ouders gedwongen zijn om buiten te spelen. Dan bedenk ik mezelf dat het beter zou zijn als kinderen thuis buiten konden spelen, in de tuin. Dan kunnen ze hun vrienden uitnodigen, onder toezicht spelen, sociale contacten maken en van de gezonde buitenlucht profiteren. Maar dan heb je wel een mooi houten speelhuis nodig en niet alleen een glijbaan of schommel.

Met een mooie houten speelhuis met houten speeltoestellen kunnen kinderen zich uitleven en leuke rollenspellen spelen. Je kunt ervoor kiezen om een speelhuisje zonder kleur te laten leveren en het verven zoals jij en je kinderen mooi vinden. Misschien een leuk karweitje om samen met de kinderen te doen! Hier vind je leuke houten speelhuisjes:

Verder is het misschien leuk om het uit te breiden met leuk buitenspeelgoed zoals een trampoline, voetbalgoal, tennisnet of zandbak. Op deze manier krijgen kinderen een buiten speel ervaring maar dan in de eigen achtertuin. Ik denk dat je op deze manier nog de beste ouder bent. Het is beter dan je kinderen al op vroege leeftijd te laten doen wat ze maar willen, waar ze maar willen en met wie of ze binnen te laten spelen met hun elektronische speeltjes.