tuin

Slotenmaker worden –een deugdzame loopbaan ?

slotenmaker

Onlangs deed ik wat opzoekingen i.v.m. verschillende beroepsmogelijkheden en  toevallig viel ik op het beroep van slotenmaker. Ja, om eerlijk te zijn, ook ik liet mijn sleutels eens in de wagen zitten en werd buitengesloten, en moest daarom een slotenmaker opbellen en bovendien moest ik 70 dollars betalen voor wat de man in  kwestie slechts tien seconden tijd vergde. Dat lijkt natuurlijk wel een groot bedrag voor zo’n gemakkelijke en korte opdracht. Daarom besloot ik een lijst van pro’s en contra’s op te stellen betreffend dit beroep.

De voordelen van dit beroep zijn wel aantrekkelijk en fascinerend. Ik ben wel niet helemaal zeker omtrent de einddoelen voor deze job, maar ik ben er wel zeker van dat men leert omgaan met veel soorten sloten in allerlei types en modellen van auto’s. Denk daar dus aan – je zal met heel wat types en modellen te maken krijgen in dit beroep. De verdiensten in dit beroep zijn goed. Zoals ik al eerder vertelde, had de slotenmaker die mij thuis kwam om het portier van mijn auto te openen slechts vijftien seconden nodig om de klus te klaren en het kostte me ongeveer 70 dollars. Als je dus voortdurend werk zou hebben, zou je op het eind van de dag een aardig inkomen hebben. Dit leidt me naar een ander voordeel, namelijk dat er altijd mensen zullen zijn die hun sleutels verliezen of zichzelf buitensluiten. En dat er dus wel altijd werk voor je zal zijn, ook al zijn er veel concurrenten in het vak.

Een van de min-punten waar ik aan dacht, is dat je ook moet denken aan de kosten van de brandstof. Ja, ze verdienen wel aardig hun brood, maar de kosten van de brandstof loopt heden ten dage snel op. Ik vind dat echt wel een nadeel. Een andere vraag die me bezighoudt is of er wel altijd slotenmakers nodig zullen zijn, nu dat de technologie zo razendsnel evolueert. Je zou denken dat er alternatieven zullen gevonden worden waarbij men geen slotenmaker meer van doen heeft.

Bedankt om dit artikel i.v.m. slotenmakerij en de tarieven daarvan te lezen.